HOME

© Rodante van der WaalHenk van der Waal (1960) studeerde filosofie in Amsterdam en Parijs. Hij vertaalde werk van onder anderen Julia Kristeva, Paul Auster en Maurice Blanchot. In 1995 debuteerde hij met de dichtbundel De windsels van de sfinx, waar hij de C. Buddingh’prijs 1996 voor kreeg toegekend. Daarna volgde in 2000 de bundel Schuldsanering, die genomineerd werd voor de Paul Snoek-poëzieprijs. In 2003 verscheen De aantochtster. Deze bundel werd genomineerd voor de VSB-poëzieprijs. In maart 2007 is zijn vierde bundel, Vreemdgang, verschenen.

Behalve gedichten schrijft Henk van der Waal ook proza. Op deze site zijn enkele fragmenten van de in portefeuille gebleven romans De dirigent en De lach te lezen. Daarnaast schrijft hij voor tijdschriften en verzamelbundels regelmatig filosofische essays.

Hoewel hij er tot nog toe niet mee naar buiten is getreden, beschouwt hij de schilderijen die hij maakt als onderdeel van zijn werk. Zijn doeken zijn overwegend abstract en worden gekenmerkt door een grote kleurintensiteit. Op deze site zijn een aantal schilderijen aan te klikken.

Henk van der Waal woont en werkt in Amsterdam.