Persbericht    
 

Filosofen Henk van der Waal en Joke Hermsen bij 'Meijs & Ton'

Dichter en filosoof Henk van der Waal en  schrijfster en filosoof Joke Hermsen zijn te gast bij de talkshow 'Meijs & Ton' op zondag 14 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur. Er is ook live muziek, dit maal verzorgd door zanger Martin Peulen en accordeonist Joost Tholhuijsen.

Eerder dit jaar verscheen 'Denken op de plaats rust', waarin Henk van der Waal de jachtige wereld schetst waar de meeste mensen mee te maken hebben. De filosofie is daar volgens Van der Waal medeschuldig aan. In zijn boek beschrijft hij een levenshouding die rust geeft in ons jachtige bestaan. Zijn dichtbundel ‘Zelf worden' is dit jaar bekroond met de Ida Gerhardt Po√ęzieprijs.

Filosofe Joke Hermsen was dit jaar al eerder te gast bij 'Meijs & Ton'. Zij is een  veelgevraagd spreekster op congressen over politiek-maatschappelijke of culturele kwesties en net als Henk van der Waal speelt ook in haar werk de spanning tussen het drukke leven en de behoefte aan meer rust een belangrijke rol. Dat thema komt onder meer tot uiting in essaybundels als  'Stil de tijd', 'Windstilte van de ziel' en een roman als 'Blindgangers'.

Locatie
'Meijs & Ton' wordt gepresenteerd vanuit café Oncle Jean aan de Ginnekenweg 338 in Breda. Bezoekers zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Terugluisteren op radio of internet
‘Meijs & Ton’ is nog een keer te beluisteren bij StadsRadio Breda via 107.3 FM (ether) en 92.9 FM (kabel) of via www.stadsrtvbreda.nl: op zondag 21 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur en maandag 22 oktober tussen 22.00 en 23.00 uur. Kort na de uitzending staat het programma in het geluidsarchief van 'Meijs & Ton op de website www.stadsrtvbreda.nl. Dat archief van de uitzendingen is te vinden via de pagina radioprogramma en daar te klikken op 'Meijs & Ton bij Ome Jan'.

http://www.stadsradiobreda.nl/programmering-mainmenu-35/349-meijs-en-ton-bij-ome-jan

http://www.jokehermsen.nl/

 

terug